Upis u SEŠ

Škola znanja, a ne škola ocjena

Zašto doći u SEŠ?

Ako mislite na budućnost i vjerujete da je najbolja investicija obrazovanje, vaš izbor je naša škola!

Dobro došli!

Škola je osnovana 1912. godine. Pripada grupaciji tehničkih i stručnih škola, ali se pridaje veliki značaj općem obrazovanju učenika. Kroz sve predmete razvija se intelektualna širina, istraživačka radoznalost i potreba za novim znanjima. Naš tim profesora, stručnjaka, svakodnevno se usavršava u svom poslu kako bi ispunio vrlo visoke standarde, koje pred sebe postavljamo. Kvalitet rada prepoznale su mnoge obrazovne institucije, organizacije, škole, univerziteti, ambasade, Ministarstvo obrazovanja, kao i hiljade mladih koji su do danas bili zadovoljni učenici naše škole.

Od 1999. godine uveden je novi BIZNIS PROGRAM u saradnji sa Tieghten Business College iz Odense u Danskoj.

Svakom našem učeniku pružamo kvalitetno obrazovanje i svakome prilazimo jednako odgovorno od prvog školskog dana do diplome.

Koje zvanje se stiče?

Završetkom Srednje ekonomske škole, Sarajevo stiče se zvanje ekonomski tehničar koje omogućava upis na različite fakultete društvenih, tehničkih, prirodnih nauka i na druge visokoškolske institucije.

Od školske 2018/2019. godine učenici Kantona Sarajevo će moći pohađati novi smjer Bankarski tehničar u Srednjoj ekonomskoj školi Sarajevo po dualnom sistemu obrazovanja koji se ugleda prema njemačkim standardima, kao i na i zakonski okvir u Bosni i Hercegovini. U prvom razredu nastava se održava samo u školi. Od druge do četvrte godine udio praktične nastave u bankama se kontinuirano povećava sa dva na tri dana.

Naši partneri Predstavništvo njemačke privrede u BiH i Raiffeisen Banka, kao i ProCredit Bank, Sberbank BH i NLB Banka koje su podržale uvođenje novog smjera, zajedničkim angažmanom žele omogućiti povezanost školskog obrazovanja sa praktičnim znanjem, lakši prelaz iz škole na tržište rada; kvalitetnu praktičnu nastavu u bankama i mogućnost zaposlenja određenog broja učenika nakon okončanja obrazovanja.

Možda vaš posao iz snova još ne postoji? Pomoći ćemo vam da ga kreirate!

Po čemu se ističe naša škola?

Želimo da omogućimo učenicima kvalitetno znanje i mnogobrojne kontakte izvan škole, kako bi oni osigurali vlastitu budućnost, a time i ljepšu budućnost prostora u kojem su stasali.

Mnogobrojne inovacije u školi, od kojih izdvajamo sedmicu učenja na daljinu (online sedmica), učinile su da naša škola bude prepoznata u široj regiji kao inovativna što je okrunjeno i dvostrukom dodjelom titule Innovative School od strane Microsofta.

Raznovrsne vannastavne aktivnosti tradicija su naše škole. Stimulišemo i podstičemo učenike:

da otkriju i izgrađuju svoje talente,

da oslobode kreativnu energiju koju posjeduju, a koja neopravdano miruje,

da ovladaju praktičnim uputama vezanim za budućnost,

da na kvalitetan način osmisle svoje slobodno vrijeme jer time poboljšavaju kvalitet života i zadovoljavaju svoje potrebe,

da razviju socijalne i intelektualne vještine i na taj način povećaju osjećaj odgovornosti pojedinca za sebe i za sredinu u kojoj živi,

da ispune svoje želje i ciljeve...