Biblioteka

Škola znanja, a ne škola ocjena

Biblioteka Srednje ekonomske škole, Sarajevo je informacijsko, medijsko i komunikacijsko mjesto u školi. Kao izvor informacija namijenjena je prvenstveno učenicima, profesorima za potrebe nastave, ali i podrška u nastavnim i vannastavnim aktivnostima škole. Biblioteka je mjesto za realizaciju raznih projekata.

Smještena je u centralnom dijelu škole na prvom spratu na 80 m2. Posjeduje čitaonicu sa dvadeset raspoloživih mjesta. Fond biblioteke iznosi 6.300 bibliotečkih jedinica. Biblioteka je opremljena računarom, printerom i TV. Osim obavezne lektire biblioteka posjeduje stručnu literaturu, a posebno se ističe literatura iz oblasti ekonomije na bosanskom i engleskom jeziku. Biblioteka je pretplaćena na osam stručnih i odgojno-obrazovnih časopisa: Didaktički putokaz, Naša škola, Banke, Muallim, Marketing UP, Porezni savjetnik, Vode, Fondeko.

Svi učenici i profesori imaju pravo besplatno koristiti skolsku biblioteku. U prostorijama biblioteke korisnici se mogu koristiti knjigama, časopisima, novinama i ostalom knjižnom i neknjižnom građom. Izvan biblioteke može se posuditi odjednom 2 knjige na rok od 15 dana, a lektira na rok od 7 dana. Izvan biblioteke ne posuđuju se priručnici: enciklopedije, rječnici, atlasi. Stručna literatura se koristi isključivo u biblioteci. Oštećena ili izgubljenja građa treba se nadoknaditi. Članovi su dužni čuvati knjige i ostalu knjižnu građu od svakog ostećenja (potcrtavanja, trganja listova, izrezivanja slika, prljanja i sl.) Za posuđenu građu odgovara uvijek onaj ko ju je posudio. Nitko ne može napustiti školu dok nije vratio biblioteci sve što je iz nje posudio. Pristup knjigama je slobodan.

RADNO VRIJEME BIBLIOTEKE: Svaki radni dan od 08 – 16 h

KONTAKT: Tel.: 033 / 724 – 617

Bibliotekarka: Amra Lagumdžija, dipl. bibliotekar

Biblioteka jeje informacijsko, medijsko i komunikacijsko mjesto u školi
Preko 6300 bibliotečkih jedinica