Preduzeća za vježbu

e Škola znanja, a ne škola ocjena

Šta su preduzeća za vježbu (PZV)?

Preduzeće za vježbu je inovativni, praktično orijentirani metod učenja koji ima za cilj promovirati poduzetničke vještine – to je firma model u kojoj se promoviraju procesi stvarnoga biznisa.

Projekat je osnovan 2004. godine u BiH, a u Srednjoj ekonomskoj školi 2009. godine. Preduzeće za vježbu sarađuje na nacionalnom tržištu sa ostalim domaćim preduzećima za vježbu i njihovim servisnom centrom, te na međunarodnom tržištu.

Ova saradnja se ogleda u korištenju njihovim podataka, dokumentacije i stručnim izlaganjima zaposlenih. Preduzeće za vježbu je mjesto za učenje putem simulacije preduzeća s odgovarajućim organizacionim formama (nabavka, prodaja, marketing, računovodstvo, osoblje, sekretarijat, web design).

Ključne vještine kao timski rad, vještine konflikt-menadžmenta, fleksibilnost, sposobnost savladavanja stresa, donošenje odluka i smisao za interkulturalnost se promoviraju u simuliranom svijetu biznisa sa stvarnim partnerima iz zemalja učesnica ili drugih zemalja.

BHS (registar preduzeća za vježbu) preduzećima za vježbu u Bosni i Hercegovini nudi usluge koje ne nudi tržište preduzeća za vježbu, ali koje su neophodne za realne poslovne aktivnosti, tzv. simuliranjem banke, vlasti i drugih “javnih” usluga

Sajam PZV 2015 u holu škole
Sajam PZV 2015 u holu škole

Ecotours

Eco Tours je turistička agencija čija je primarna djelatnost organizovanje putovanja u zemlji i inostranstvu. Naš cilj i obaveza je pružanje usluga na visokom nivou, izborom najboljih hotela, angažovanjem visokokvalitetnih turističkih vodiča na svakom našem putovanju, izborom najnovijih i najudobnijih vozila prilikom autobuskih putovanja kao i izborom najboljih i najtraženijih destinacija uz interesantan program.

Ecotours

Kap prirode

Misija našeg preduzeća je da podstaknemo kupovinu isključivo domaćih proizvoda, a time i poboljšanje ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini.

​ Obezbjeđujemo potrošače zdravim, ukusnim i hranjivim proizvodima u cilju podizanja nivoa svjesti o neophodnosti zdravog i izbalansiranog načina ishrane.

Kap prirode

K-design

K-design se bavi trgovinom namještaja. Inspirisani smo ljepotom i kvalitetom. Nastojimo da zadovoljimo potrebe svih naših kupaca. Vjerujemo da Vi zaslužujete najbolje i zato pokušavamo da Vam to i ponudimo. Pratimo svjetske trendove, ali i dalje ostajemo odani klasicima. Svjesni smo da je ključni faktor našeg razvoja zadovoljstvo i povjerenje kupaca, te smo sigurni da samo kontinuiranim radom možemo da to i osiguramo.

K-design

Klasje

Preduzeće za vježbu “Klasje” d.o.o. posluje u sastavu i praćenjem plana i programa Srednje ekonomske škole u Sarajevu. Direktor našeg preduzeća je profesor Jasmin Jusić i preduzeće zapošljava 12 radnika.

Preduzeće za vježbu Klasje počelo je sa radom 2004. godine. Naše preduzeće za vježbu uspješno se bavi trgovinom na veliko tjesteninom, kolačima i slatkišima.

Naš uspjeh je rezultat organizovanog, odgovornog i timskog rada koji je osnova za uspješno poslovanje PZV-a. Organizacioni oblik PZV-a je društvo sa ograničenom odgovornošću. Naše sjedište nalazi se u ulici Zmaja od Bosne 39.

Preduzeće d.o.o Klasje se bavi trgovinom na velikom tjesteninom, kolačima i slatkišima. Mi smo preduzeće koje je prepoznatljivo po kvalitetu proizvoda mnogobrojnim međunarodnim i nacionalnim sajmovima. Naše preduzeće posjeduje originalnost i iza sebe imamo dugogodišnje iskustvo koje se zasniva na radu i trudu.

Ove godine, u svim sektorima kao što su: knjigovodstvo, marketing, prodaja, nabavka, sekretarijat, web design, uposleni obavljaju svoje poslove i prihvataju posao veoma odgovorno.

Zaposleni u svoj rad unose kreativnost i inovativne ideje.

Naš cilj je i dalje biti najbolji na tržištu.

PZV Klasje

Zlatni izvor

Zlatni izvor je jedan od najvećih je prodavača bezalkoholnih pića u Bosni i Hercegovini, koji kvalitetom svojih proizvoda nastavlja i oplemenjuje bogatu tradiciju naslijeđenu od renomiranih kompanija.

Sinonim smo za bezalkoholna pića u Bosni i Hercegovini i široj regiji.

Uz proizvodnju bezalkoholnih pića i licencu PepsiCo asortimana.

Tvrtka je osnovana 2001. godine sa sjedištem u Sarajevu.

Zlatni izvor