Preduzeća za vježbu

e Škola znanja, a ne škola ocjena

Šta su preduzeća za vježbu (PZV)?

Sajam PZV 2015 u holu škole
Sajam PZV 2015 u holu škole

Preduzeće za vježbu je inovativni, praktično orijentirani metod učenja koji ima za cilj promovirati poduzetničke vještine – to je firma model u kojoj se promoviraju procesi stvarnoga biznisa.

Projekat je osnovan 2004. godine u BiH, a u Srednjoj ekonomskoj školi 2009. godine. Preduzeće za vježbu sarađuje na nacionalnom tržištu sa ostalim domaćim preduzećima za vježbu i njihovim servisnom centrom, te na međunarodnom tržištu.

Ova saradnja se ogleda u korištenju njihovim podataka, dokumentacije i stručnim izlaganjima zaposlenih. Preduzeće za vježbu je mjesto za učenje putem simulacije preduzeća s odgovarajućim organizacionim formama (nabavka, prodaja, marketing, računovodstvo, osoblje, sekretarijat, web design).

Ključne vještine kao timski rad, vještine konflikt-menadžmenta, fleksibilnost, sposobnost savladavanja stresa, donošenje odluka i smisao za interkulturalnost se promoviraju u simuliranom svijetu biznisa sa stvarnim partnerima iz zemalja učesnica ili drugih zemalja.

BHS (registar preduzeća za vježbu) preduzećima za vježbu u Bosni i Hercegovini nudi usluge koje ne nudi tržište preduzeća za vježbu, ali koje su neophodne za realne poslovne aktivnosti, tzv. simuliranjem banke, vlasti i drugih “javnih” usluga

Zlatni izvor

Zlatni izvor je jedan od najvećih je prodavača bezalkoholnih pića u Bosni i Hercegovini, koji kvalitetom svojih proizvoda nastavlja i oplemenjuje bogatu tradiciju naslijeđenu od renomiranih kompanija.

Sinonim smo za bezalkoholna pića u Bosni i Hercegovini i široj regiji.

Uz proizvodnju bezalkoholnih pića i licencu PepsiCo asortimana.

Tvrtka je osnovana 2001. godine sa sjedištem u Sarajevu.

Zlatni izvor