Ekonomijada 2017

Škola znanja, a ne škola ocjena

Drugo mjesto na Ekonomijadi u Podgorici

Ekonomijada za srednjoškolce je projekat koji je pokrenut u Sarajevu 2009. godine sa idejom da se okupe reprezentativne škole iz većih gradova bivše Jugoslavije.

Cilj projekta je da se učenici iz regije, kroz razmjenu iskustava i znanja, bolje upoznaju, steknu nove vještine, sposobnosti i kompetencije. Isto važi i za direktore i profesore koji na ovaj način unapređuju kvalitet vaspitno-obrazovnog rada u svojim sredinama.

Kroz ovaj vid druženja učenici proširuju svoja znanja iz ekonomije, upoznaju se sa smjerovima, nastavnim programom drugih ekonomskih škola i sklapaju nova prijateljstva. Sve to doprinosi upoznavanju tradicionalnih vrijednosti i običaja drugih naroda i njihovog kulturno-historijskog naslijeđa.

Srednja ekonomska škola, Sarajevo učestvovala je i na ovogodišnjoj Ekonomijadi, trodnevnom druženju i razmjenjivanju znanja i iskustava, kojem je domaćin bila Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“ iz Podgorice, Crna Gora. Našu školu predstavljali su direktorica Jadranka Kolar, profesor Jasmin Jusić te učenice Ajla Musić i Aida Sućeska.

U sklopu svog boravka u Podgorici, učenici i njihovi mentori posjetili su Ekonomski fakultet Podgorica gdje su se susreli sa dekanom docent dr Nikolom Milovićem. Obišli su i prelijepi Dvorac kralja Nikole u Baru, Stari Grad Bar, te Stari Grad u Budvi.

U takmičarskom dijelu u konkurenciji od 11 učesnika iz zemalja naše regije, učenice naše škole Ajla Musić i Aida Sućeska zauzele su sjajno drugo mjesto. Riječ je o takmičenju u znanju učenika ekonomskog smjera na srednjoškolskom nivou. Prvo mjesto na ovogodišnjoj Ekonomijadi zauzeli su učenici Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“ iz Podgorice, dok su treći bili predstavnici Ekonomske škole iz Čačka.

Pogledajte promotivni video kojim se naša škola predstavila na Ekonomijadi.

Profesor Jasmin Jusić

Čestitamo našem timu!

23.3.2017.